Loading...
Over Toos Witte2019-02-10T12:46:09+00:00

Over Toos Witte

Toos Witte (1947) is een veelzijdige kunstenares, die zich niet beperkt tot een schildersstijl, thema of techniek – echter al haar kunstwerken zijn toch duidelijk herkenbaar door haar intensieve kleurgebruik. Van kinds af aan was ze met tekenen bezig, maar vanaf 1981 begon ze eigenlijk serieus lessen te volgen van een Amerikaanse colouriste en vervolgens doorliep ze diverse academies oa. in Den Haag en Rotterdam.

Vanaf 1990 heeft ze 10 jaar lang op het atelier samen mogen werken met een Engelse kunstenaar/docent en heeft daar met vele technieken mogen kennismaken. De laatste jaren is in haar werk het kleurenpalet terug te vinden van de oude Hollandse meesters waarbij door de beperkte basiskleuren veel meer harmonie in het werk ontstaat.

Haar stijl is van klassiek tot modern en is uitgewerkt van figuratief tot abstract in olieverf of acrylverf op doek of papier. Het model is een steeds terugkomend thema in haar schilderijen, de ene keer in dans en dan weer als een sereen rustpunt. Verder zien we in haar ouvre stillevens met aardewerkschalen en vazen. Daarnaast zien we de kunstuiting naar aanleiding van het bezoek aan Australie terug in de schilderijen ‘Model in the Great Ocean’ en ‘Two baramundi’ s and crab’.

Toos Witte is werkzaam als restaurateur bij Blanche Art Productions en geeft daar ook teken- en schildercursussen voor zowel beginners als gevorderden. Daarnaast werkt zij ook in opdracht.